В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari.

В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari.

Въпреки това, скорошните сензационни заглавия за това, че яйчните жълтъци са „толкова лоши, колкото пушенето“, има много хора, които се чудят дали трябва да се върнат към онези призрачни яйца без жълтъци. Не съм толкова сигурен. Изхвърлете жълтъците и ще изхвърлите половината протеин и всички витамини А, D и E. (виж също ползите от витамин d.)

Проучването „пушене“, наблюдава, че плаката Натрупването на каротидни артерии е свързано с повишена възраст, тютюнопушене, както и с броя на яйчните жълтъци, които хората съобщават, че ядат. Въпреки че направи заглавие на убийците, изводът, че яденето на яйчни жълтъци е толкова лошо за вас, колкото и запалването на цигара, е доста голям скок от логика – особено в светлината на обилни данни, показващи, че яйце или два на ден в иначе здравословно здравословно състояние Диетата няма значително влияние върху нивата на холестерола в кръвта или риска от сърдечни заболявания.

Това е област, в която разумните хора могат да не са съгласни (да не кажат нищо за неразумните), но за това, което си струва, прочетох това последно проучване в своята цялост и се чувствам напълно удобно да продължа с дузина си- навик на седмица.

Изображение на яйца С любезното съдействие на Shutterstock.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класирания на iTunes на iTunes Здравни и фитнес подкасти. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Знаеш ли разликата?

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 8 ноември 2011 г. 1-минутна четене

Защо някои хора с холестерол над 200 нямат Инфаркт, докато други с нива под 200 правят?

Отговорът е във видовете холестерол, който има всеки човек. Има 3 вида:

Липопротеини с висока плътност (HDL)

Липопротеини с ниска плътност (LDL)

Липопротеини с много ниска плътност (VLDL)

Високият LDL е свързан с по -висок риск от сърдечни заболявания, докато високият HDL е свързан с по -нисък риск. VLDL, който е главно триглицериди, има много по -малък ефект от HDL и LDL. LDL обикновено се нарича лош холестерол, а HDL като добър холестерол. Трябва да се чудите колко дълго ще бъдат използвани тези политически насочени имена. Самостоятелното изображение на LDL трябва да бъде заснета досега, като всички похвали са натрупани на HDL.

пациент и лекарско изображение с любезното съдействие на Shutterstock

Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 23 август 2010 г. 1-минутна прочетена

Попитайте дивата: Можете ли да получите достатъчно омега-3 от лен?

Q . Прочетох, че ленът не е най -добрият източник на Omega 3s, полезна връзка защото му липсва EPA. Могат ли вегетарианците да получат добри източници на омега 3 през храните или трябва да вземем добавка като омега 3 от водорасли?

a. Вярно е, че типът омега-3 мазнини, открити в лененото семе, не е толкова мощен, колкото типът, открит в рибата. Има обаче някои начини, по които можете да получите повече полза от вегетариански източници на омега-3. Проверете моя епизод за рибено масло и омега-3 за подробна дискусия по този въпрос.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класирания на iTunes на iTunes Здравни и фитнес подкасти. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителни дива 15 юни 2010 г. 1-минутна четене

Бърз съвет: Получете повече полза от чая си

Черният чай съдържа катехини, естествен Съединения, които спомагат за предотвратяване на повишаване на кръвното налягане. Но добавянето на мляко към чая може да намали тази полза. Протеин в кравето мляко се свързва с катехините и ги прави неактивни. Катехините са само едно от многото полезни съединения в чая, така че не се притеснявайте, ако харесвате чая си с мляко. Но ако искате да получите максимална полза от чая си, помислете вместо това да го пиете с лимон. Или, използвайте соев крем или друг немния крем.

изображение с любезност на Shutterstock

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

Monica Reinagel е сертифициран лиценз, автор, и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Научете какви са нормалните периоди и разберете какво може да доведе до спиране на периода ви.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 28 септември 2011 г. 5-минутен четене

Шарън дойде да види аз за рутинно изпит за намазване на PAP. Попитах я дали има някакви теми, които иска да обсъди по време на нашето посещение, и тя отговори: „Не! Всичко е перфектно! Всъщност дори по -добре от перфектно, тъй като вече не получавам периодите си! “

Шарън е на 28 години и очевидно все още не е в менопаузата. Така че можете да си представите защо бях толкова изненадан да чуя, че тя всъщност е щастлива, че вече не получава нейните периоди. Добре, може би не бях твърде изненадан, тъй като осъзнавам колко е неудобно за много от нас през тези няколко дни извън месеца. Но в същото време бях малко по -загрижен, отколкото Шарън беше, защото знаех, че това не е нормално за нейната възраст.

Шарън тогава призна, че не е имала период от преди повече от година. Но никога не й хрумна, за да го провери, тъй като тя се радваше на отсъствието му. „Вече не ми се налага да купувам женски продукти!“ – възкликна тя.

Какъв е нормален период?

Преди да разберем какво е ненормално, трябва да определим какво всъщност е нормално, тъй като има огромни вариации. Ето как американските документи характеризират периодите и решават дали са „нормални“:

Възрастов диапазон: На първо място, повечето жени са склонни да започнат да получават своите периоди, термин, посочен като менархе, някъде между 9 -годишна възраст 9 -годишна възраст между 9 -годишна възраст, между 9 -годишна възраст и 15. Ако менархе не се появи в този възрастов диапазон, това не се счита за нормално.

Цикъл: Второ, цикълът се определя като броя дни между първия ден на вашето кървене до първия ден от следващия ви период. Нормалният цикъл може да варира навсякъде между 21 и 35 дни.

Продължителност: Нормалните периоди също имат продължителност от 2 до 7 дни.

поток: И накрая, количеството на кървенето или потока може да бъде обикновено доста променливо за различните жени. Ако обаче забележите значителна промяна в количеството поток в сравнение с предишните ви периоди, това може да е знак за ненормален поток.

В случая на Шарън периодите й бяха напълно нормални, докато тя изведнъж спря менструацията на 28 -годишна възраст. Какво се случи с тялото на Шарън, което предизвика това? Е, за да й задам правилните въпроси, трябва да си напомня за всички възможни причини за аменорея, фантастичният термин, използван за описване на липсата на периоди за поне 3 последователни месеца.

Какво може Причините за спиране?

Ето някои от по -честите причини за аменорея и въпросите, които трябва да поискам Шарън да разбера защо нейните периоди са спрели:

Бременност: Сексуално активен ли е Шарън? Бременността е най -честата причина за аменорея. Колкото и очевидно да изглежда, може лесно да се пропусне в лекарския кабинет! Само защото не получавате периодите си, това не означава, че не можете да забременеете! Тестът за бременност на Шарън обаче беше отрицателен.

Стрес: Разбира се, ние сме склонни да обвиняваме много на стреса в наши дни. Въпреки това, наистина има физиологичен феномен, наречен „хипоталамо-хипофизна аменорея“, термин, посочен за липсата на периоди поради хормонални промени в мозъка, които казват на женското части на тялото, че сте твърде стресирани, за да имате бебе. И вашите периоди ще спрат в отговор. Шарън казва, че всъщност е по -малко стресирана от обикновено, тъй като е приела очарователно ново кученце, което наскоро спести от лирата.

Хранителни разстройства: Какво е храненето на Шарън? Трябва да се уверя, че тя не страда от хранително разстройство, като анорексия или булимия, тъй като тези разстройства също казват на мозъка, че не сте достатъчно здрави, за да носите бременност, като по този начин затваряте периодите си. Шарън се оказва здрав вегетарианец, който яде пет балансирани по -малки ястия на ден.

Поликистозен синдром на яйчниците (PCOS): Това е често срещано здравословно състояние, което се причинява от повишени нива на тестостерон, хормон, който причинява излишна коса на тялото, наддаване на тегло, акне и проблеми с периодите (вижте предишния ми пост на „Защо съм толкова космат“, за да науча повече). Шарън не страда от излишна коса на тялото или акне и не е с наднормено тегло. Всъщност, ако не друго, тя изглежда е с наднормено тегло с 110 килограма с височина 5 5. И все пак, тъй като малко жени с PCOS могат да представят нетипично, кръвен тест, който извърших допълнително, подкрепи подозренията ми, че Шарон не страда от PCOS.

Хормонални състояния: Освен PCOS, има няколко други по -рядко срещани здравословни състояния, като нарушения на щитовидната жлеза и нарушения, които причиняват повишаване на хормона, наречен „пролактин“, които могат да причинят аменорея. Тези нарушения могат лесно да бъдат тествани чрез обикновен кръвен тест, а тестовете на Шарън бяха нормални.

лекарства: Попитах Шарън дали приема лекарства, като контрол на раждаемостта, стероиди или антипсихотични лекарства, които евентуално биха могли да причинят периодите й да излязат от Wack, но тя отрече всякакви скорошни употреба. Всъщност тя приема само мултивитамин на ден.

Проблеми с матката: Аз също се погрижих да попитам Шарън дали някога е имала някакви процедури, извършвани върху нейната матка и за всяка история на ендометрит, сериозна инфекция на матката. Шарън никога не е изпитвал подобни проблеми с матката си, за щастие, тъй като тези условия могат да причинят нередности от периода.

енергично упражнение: Упражнението е чудесно за сърцата и телата ни. Въпреки това, като всичко в излишък, това може да причини повече вреда, отколкото полза. Когато попитах Шарън за нивото на нейната активност, тя призна, че е започнала строг режим на упражнения през последната една година в подготовката за предстоящ маратон следващия месец. Тя никога досега не е била маратон, но като любител на животните, който е, тя се регистрира за маратон, за да помогне за събирането на пари за информираност за животните.

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

от Monica Reinagel, M.S., L.D./N Хранене дива на 5 януари 2011 г. 1-минутна четене

q. Това е малко грубо, но всяка вечер имам семена от тикви в салатата си. Наскоро забелязах, че те сякаш пътуват, без да спират. Ако е така, какъв е смисълът да ги ядете, хранително?

a. Някои семена, като тиква и лен, имат твърда външна обвивка, която е устойчива на храносмилането. Ако пътуват, без да променят формата си, тогава не получавате много, ако някаква хранителна полза от тях. За да извлечете хранителната стойност от тези семена, бъдете сигурни, че ги дъвчете внимателно. (Или, в случай на ленено семе, можете да ги смилате за кратко в подправка или кафе за кафе.) След като външната обвивка е счупена, тялото ви е по -способно да усвоите и абсорбирате хранителните вещества.

Свързани Съдържание: Предимства на лененото семе

Тиквени семена изображение С любезното съдействие на Shutterstock

Обикновено хората, приемащи антикоагуланти Хранителната дива има по-добра идея.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 1 май 2012 г. 4-минутен Readepisode #187 Играйте пауза Слушайте разредители за кръв и броколи, в които в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Ани пише:

„Наскоро разработих кръвен съсирек в крака си, а лекарят ми ме постави на тонери на кръв. Сестрата ми подаде разпечатка от храни, които не бива да ям, защото те ще си взаимодействат с лекарството-неща като броколи, зеле, спанак и брюкселско зеле. Откакто започнах да слушам вашето шоу, аз се опитвам да ям повече зеленчуци и ям много храни в този списък. Може ли яденето на твърде много зеленчуци да е причинило кръвния ми съсирек? ”

вашите усилия да ям нещо добро за мен, не се обърка, Ани! Зеленчуците в този списък са с високо съдържание на витамин К – важно хранително вещество, което помага за укрепване на костите и предпазва от втвърдяване на артериите. Но витамин К получава името си от немската дума за коагулация (която на немски език е написана с „К“). Това е така, защото в допълнение към многото си други работни места, това хранително вещество е необходимо за правилното съсирване на кръвта. ; Обратното обаче не е вярно: получаването на много витамин К в диетата ви не ви прави по -вероятно да образувате кръвен съсирек в кръвоносен съд.

Кръвните съсиреци в крака (известен също като DVT) са по -склонни да бъдат причинени от седене твърде дълго, например при дълъг полет. Поставянето в леглото за продължителен период от време поради заболяване или нараняване също може да увеличи риска от DVT, както и тютюнопушенето или приемането на хапчета за контрол на раждаемостта или заместващата терапия с хормони. DVT могат да причинят болка и подуване, обикновено в телето. Но истинската опасност е, че парче от съсиреците може да се освободи и да пътува през кръвоносната система до белите дробове или сърцето, където те наистина могат да се разбудат.

Диета и антикоагуланти

Лекарите използват антикоагуланти (или лекарства, затънали в кръвта), за да помогнат за разтварянето на кръвен съсирек, преди да причини проблеми-или да предотврати формирането на един на първо място при хора, които са изложени на повишен риск. Но даването на антикоагулантни лекарства е деликатен акт за балансиране. Искате да блокирате достатъчно от коагулиращата активност, за да предотвратите неподходящо кръвно съсирване, но не толкова, че да причините неконтролирано кървене или кръвоизлив другаде в тялото. Хората, които приемат лекарства, затънали в кръвта, имат редовни кръвни тестове, за да са сигурни, че дозата е точно правилна.

Contents

Get in touch

Let's Build Together!

Get started growing your business online