В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari.

В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari.

Опитах се да опиша истинските причини, поради които вашият лекар за първична грижа не е в състояние да прекара повече време с вас, в отговор на предложения, направени от много от вас, за да увеличи слотовете за назначаване на пациента, за да се опита да разреши тази национална дилема. И тогава описах начините, по които всички ние имаме в нашия контрол в момента, за да помогнем за подобряване на ситуацията като екип (пациенти, лекари и клиники заедно) временно, преди да приложите по -постоянна промяна. Дори илюстрирах 6 съвета за лекарите и подкрепящите служители, за да подобрят тази ситуация на национални пропорции.

И все пак тези митове и погрешни схващания все още остават. И така, днес бих искал да се опитам да разсея някои от тях възможно най -добре. Системата за здравеопазване в тази страна е много сложна, така че не е лесна задача да се дисектира.

Ето девет неща, които може да не знаете за вашия лекар за първична помощ:

1. Те са доходи на заплата : Повечето лекари от първичните грижи в тази страна са заплатени. Те не се плащат за среща на пациента. Това означава, че те работят за работодател, който в днешно време е най -често голяма медицинска група. И с времето тези работодатели нарастват по размер, образувайки дори по -големи и по -големи медицински групи, принуждавайки соловите практики да се превърнат в минало.

Опитайте интернет търсене на частни солови лекари за първична помощ във вашата общност: няма много. Това е така, защото те не могат да успеят финансовите си, непрекъснато затварят вратите си и вместо това са се подписали с тези по -големи, по -силни медицински групи.

2. Те заминават за медицина на консиерж : Други са оставили изцяло типичния модел на първична грижа, отказвайки да участват в тази лудост. Вместо това те са отворили частни клиники за „консиерж“, в които вече не приемат застрахователни планове от всякакъв вид, таксуват равна месечна такса, но се грижат за много по -малък панел от пациенти, които имат по -голям достъп до тях. Така че вместо да виждат 11 пациенти на половин ден, те могат да видят 5 и следователно прекарват повече време с всеки пациент. Те могат да направят тази работа финансово, защото са елиминирали средния платец (планове за здравно осигуряване) и сега са станали свои собственици на решения по отношение на определянето на разходите (заедно с други решения).

Проблемът с този модел За някои пациенти е разходи; Не е евтино. И ако сте болни, ще трябва да платите за тестове, проучвания и болнични остават извън джоба. Но той работи добре за онези документи за първична грижа, които просто се изморят от настоящия ни модел на здравеопазване и свързаните с него стресори и за пациенти със сравнително ниско използване на нашата здравна система и/или способност да плащаме за по-висок достъп до грижи. Това е новата тенденция за някои документи, които търсят маршрут за бягство.

Но това не е подходящо за всички.

3. Те не контролират графиците си : Повечето лекари за първична медицинска помощ нямат контрол върху това как са разработени техните графици. Изглежда обаче, че бихме го направили. Когато пациентите планират срещите си, това е с лекаря, те го планират. Когато влязат на рецепцията, това е името им, за което влизат. Изглежда, че имаме контрол. Но ние абсолютно не го правим при повечето обстоятелства.

Тези по -големи групи, които ни използват, диктуват колко дълго ще бъде всеки слот за срещи и обикновено са стандартни в рамките на групата. Те също така решават колко пациенти виждаме всеки ден. Повечето лекари за първична грижа нямат място за преговори за това как се определят тези елементи на планиране. Ако се присъедините към група, вие приемате техните правила.

Въпреки това, като сам работи в три различни условия, всичко-от общественото здраве до голяма HMO група и голяма частна медицинска група с нестопанска цел, мога да кажа Вие, че това остава непроменено и в трите среди. Има ли причина за тази последователност? Алчен ли е моят работодател? Не. Те трябва да съкратят посещенията си и да увеличат броя, който виждаме, за да оцелеят.

Нашите работодатели също не са виновни. Това е проблем в цялата система.

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

Може ли фантастично напълнени с въздух ботуши да играят роля за възстановяването на тренировките си? Помолих експерта по физиология д -р Джеф Мартин да се потопи дълбоко с мен, за да разбера.

от Brock Armstrong Get-Fit Guy 7 януари 2020 г. 8-минутен readepisode #469 Играйте пауза слушане Може ли пневматична компресия да ви помогне да се възстановите по-бързо? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързото и мръсно външно пневматично компресиране (EPC) показва много обещания в спортното възстановяване и изпълнение, но трябва да се свърши работа в разбирането как и защо. Някои научни доказателства показват, че EPC може да облекчи болезнеността на мускулите, да увеличи обхвата на движение след упорита тренировка и дори да увеличи растежа и поправянето на мускулите. Ако не друго, EPC просто се чувства добре и това може да помогне за атлетично представяне.

Възстановяването е сложна фитнес зона за навигация. Това означава различни неща за различни спортисти и всеки от тях има любимия си ритуал за възстановяване. Проблемът се усложнява, когато въведете нещо толкова сложно като компресията. Той може да се прилага статично или периодично и варира от нежен натиск до много интензивна медицинска поддръжка. Има много фактори, които трябва да вземете предвид, когато задавате въпроса: Дали компресията наистина помага при атлетичното възстановяване?

за да ми помогне да премина през тази тема и да ни помогне да разберем как устройството като Normatec външните пневматични компресионни системи работят , Донесох Джеф Мартин, помощник -декан по основни медицински науки и доцент по физиология в Колежа по остеопатична медицина на Дебюск в Мемориалния университет в Линкълн, Ноксвил, за да ни помогне заедно. Както казва Джеф, той е имал забележителен интерес и е участвал в изследвания с външна пневматична компресия от доста време.

Нека започнем тук: Технологията за компресия е объркваща. За да се влошат нещата, съобщението зад него може да бъде подвеждащо. Пресечната точка на научните изследвания и маркетинга създава объркване. Дори професионални спортни треньори – които се борят да държат своите играчи на корта, полето или лед – не могат да бъдат в крак с истинската наука. Ето защо все още виждаме остарели дейности като статично разтягане в кулоарите на футболните игри и чуваме за ледени бани, администрирани по време на многоетапни триатлони.

Въпреки че науката е объркваща, анекдотите са ясни – спортисти като техните ритуали за възстановяване.

Какво е компресия?

Накратко, компресията просто се прилага Околентно налягане върху тялото, използвайки плат или медицински материали (като опаковки или превръзки).

Компресията просто прилага периферно налягане върху тялото.

прекъснато пневматично компресия (IPC) или външна пневматична Компресията (EPC) е по същество същата, но по -сложна. Пулсиращо налягане, което заобикаля тялото, като използва надуваеми ръкави или ботуши. На теория последователността – или моделът, с който се прилага налягането – ще помогне за циркулацията на кръвта и лимфата, което е нещо, което нашата кръвоносна система прави изключително ефективно. Поне при здрав индивид.

има доказателства, които показват, че този процес наистина е ефективен при модели на болести (или когато се прилага към някой с компрометирана циркулация), но доказателствата стават по -сложни, когато са здрави и прилепнали спортисти Използване на тези технологии за компресия. Само защото компресията помага на някой с медицински диагностицирани проблеми с циркулацията, ще помогне ли и на някой с много добра циркулация като спортист?

Когато попитах д -р Мартин за това, той отговори:

Знаеш ли, само защото здравият спортист не е задължително да има нарушена циркулация, не означава, че увеличаването на перфузията или циркулацията до упражнен крайник няма да е от полза. И всъщност с някои от изследванията видяхме, че това е абсолютно така. Този вид увеличаване, което спомогна за допълването на нормалния хиперемичен отговор или удължи реактивния хиперемичен отговор след упражняване, е свързан с някои много благоприятни резултати при възстановяване. От оксигенацията на кръвния поток, мускулната оксигенация, до отстраняването на метаболити от мускулите на упражненията. Видяхме промени по отношение на лактатния клирънс след упражнението, но също така да се отървем от някои от тези други метаболити, независимо дали те ще бъдат възпалителни цитокини или окислителни маркери или просто като цяло доставят кислород, инсулин, глюкоза и всички вкусотии, от които се нуждаем За да се върнете в положителна ситуация на протеиновия оборот.

Кога да ги използвате

Мой приятел на бегач на име Луси, публикува видео на себе си в Twitter преди време, използвайки чифт ботуши Normatec. Изпратих й имейл и попитах за това. Луси беше прекарала последните 20 седмици в специфичната за маратонската тренировъчна програма на Nike, Project Moonshot, където спортистите вървят след „далеч“ голове. Целта на лунната луна беше да проведе маратон под 2:45 и да се класира за олимпийските изпитания през 2020 г. И тя също се приближи!

Тя отговори на въпроса ми, като каза, че харесва да използва ботушите, докато охлаждаше гледането на телевизия след твърда скорост сесия или едно от по -дългите й издръжливост. Тя добави, че докато ботушите се надуват, натискът върху мускулите й просто се чувства добре – привикващ се като малък масаж на въздуха. Тя призна, че резултатите не са драстични, но има чувството, че използването на ботушите ускорява възстановяването й.

Когато посочих на д -р Мартин, че много от спортистите, които познавам, използват ботушите след тренировка, когато Те са вкъщи, гледайки телевизия, той каза:

Моето информирано мнение за това е, колкото по -рано можете да го направите след тренировката си посетете сайта… толкова по -добре по отношение на получаването на всички предимства от ботушите на Normatec . Като се има предвид, че всеки път, когато можете да влезете в тях, подозирам, че ще дадете значителна полза заради списъка с пране на неща, за които съм говорил, които могат да бъдат от полза за спортист.

Някои хора използват ботушите на Normatec като почти предварителна форма. Така че те ги използват, преди да упражняват, за да разгледат помпата по по -пасивен начин без метаболитните разходи за загряване или ходене, каквото и да е тя.

Ако не можете да влезете в [ботушите] веднага и ги използвате час или два часа по -късно – или може би ги използвате, преди да си лягате или в леглото – все още отивате Бъдете полза. Просто по отношение на времето от клирънс на метаболит, веднага след или кажете шест часа след това, той може да бъде оптимизиран. Това е част от изследванията, които мисля, че трябва да продължим да правим, е да оптимизираме стратегиите за компресия, особено с външна пневматична компресия, чак от целевия инфлационен натиск до продължителността на лечението до времето на лечението спрямо упражненията. Всички тези неща могат да бъдат, според мен, за да информират по -добре хората. Но независимо кога са използвани, очаквам да видя значителна полза.

Силата на прегръдката

Съгласен съм с Луси. Когато използвам ботушите, които Normatec ме отпусна, натискът върху мускулите ми просто се чувства добре. Моята теория е, че ние, хората, обичат да се стискаме. Утешим се с прегръдки. Ние плътно увиваме бебетата си с одеяла. Има изцяло нова индустрия около претеглените одеяла за подобрено качество на съня и повишено настроение. Има дори някои изследвания на недоносените бебета, които показват, че докосването на човек е достатъчно, за да се създадат положителни промени в здравето. И въпреки че не е ясно как това се отнася, пряко или косвено, с компресията, мисля, че Луси е на нещо. Определено има някои физиологични промени и някои съответни биохимични реакции, които се случват тук, а някои от тях може да са в централната нервна система. Дори успях да ги измервам в показанията на променливостта на сърдечната си честота (HRV).

и д -р Мартин се съгласиха:

Имаше някои предварителни проучвания, при които съм виждал резюмета или Презентации на плакати в този момент, но те със сигурност предполагат, че само едно 30-минутно лечение с ботушите Normatec може да промени променливостта на сърдечната честота и автономната продукция. Всъщност направих проучване – преди около две години – където погледнахме само за лечение на един крак с устройството Normatec и оставяйки контралатералния крак непокрит и некомпресиран. И в това проучване видяхме, че да, вие все още получавате тези дълбоки ефекти в лекувания крак, но всъщност получавахме доста значителни ефекти и в необработения крак. И част от нашата работна теория защо това надхвърля просто мобилизацията на течността. Той беше променен в това, което виждаме от гледна точка на изхода на нервната система.

И така, между това и това, което наблюдавахме с променливостта на сърдечната честота, мисля, че сте абсолютно правилни. И знаете ли, интересното е, че когато споменахте факта, че се чувствате някак по -щастлив или се чувствате добре, мисля, че това е огромна полза и за спортист. Има какво да се каже, че просто се чувствате по -добре. Чувствате се по -добре да влезете в тренировка или състезание или каквото и да е. Мисля, че има достатъчно, за да предположим, че това ще бъде много полезно за ефективността.

Какво казва науката?

Проучване за 2017 г. заключи:

Външна пневматична компресия (EPC) намалява мускулната болезненост и намалява намаляването на гъвкавостта, макар и механизмите, чрез които това се случва, трябва да бъде допълнително изяснено. По същия начин, потенциалното индуцирано от EPC намаляване на мускулната протеолиза (разграждането на протеините на по-малки полипептиди или аминокиселини), както и оксидативният стрес, налагат по-нататъшни механистични изследвания.

Външно пневматично изследване на компресия

Проучване в Нова Зеландия разгледа какво биологичните системи показват признаци на възстановяване, като разглеждат мускулната сила след лечение на Норматек. Изследователите използваха ефективността на скачането като лесен за измерване фактор и установиха, че IPC не засилва загубата на мускулна сила след пристъп на напрегнато ексцентрично упражнение в сравнение с контрола.

Но по-скорошната наука подсказва, че лимфната част. Системата, недооценена част от тялото, може да сигнализира на мозъка просто да се чувства добре по системен начин. Това прави добър случай за идеята, че много от анекдотичните чувства на спортисти за възстановяване получават, когато лимфната течност се притиска с помощта на IPC всъщност е само централната нервна система (CNS), която отговаря. И така, отново, ние се връщаме към него просто се чувствам добре.

д -р. Мартин претегли с някаква нова наука, добавяйки:

Вероятно едно от по -вълнуващите неща, които съм виждал в изследванията, които отново са доста предварителни … Видяхме доказателства от няколко Различни проучвания – сега всички сравнително малки по отношение на техния размер – но видяхме индикации, че маркерите на протеолиза, която е разпадане на протеини, са намалени с лечението с Норматек едновременно с интензивно упражнение, независимо дали е интензивно и директно упражнение като HIIT тренировка или претоварване Упражнение за тренировка за съпротива.

Contents

Get in touch

Let's Build Together!

Get started growing your business online